ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Έξαρση του καρκίνου αναμένεται στην Ελλάδα… τι κόσμο κληροδοτούμε στους απογόνους μας;;;

 




Το ευρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου μέσα σε δύο χρόνια, έχει πάρει τη μορφή συγκεκριμένων πρωτοβουλιών με σημαντική οικονομική στήριξη, επεσήμαινε με μήνυμα που έστειλε στο 3ο ετήσιο συνέδριο του Economist για την ατζέντα της καταπολέμησης του καρκίνου, η επίτροπος υγείας και ασφάλειας των τροφίμων της Ευρωπαϊκής ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου.

Στο συνέδριο συζητήθηκε η ατζέντα της Ελλάδος για την καταπολέμηση του καρκίνου, διότι παρατηρείται μια έξαρση περιστατικών καρκίνων στην Ελλάδα, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη και «αυτό θα οφείλεται στη μη πραγματοποίηση των απαιτούμενων εξετάσεων κατά την διάρκεια της πανδημικής περιόδου», χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Στην Ελλάδα ο καρκίνος αποτελεί δεύτερη αιτία θανάτου μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Η ραγδαία έξαρση της νόσου οφείλεται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, η υπεριώδης ακτινοβολία ή ακόμη και το βεβαρημένο εργασιακό περιβάλλον.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η κληρονομικότητα και οι ατομικές συνήθειες, η κακή διατροφή, η κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα αποτελούν αιτίες της εμφάνισης της νόσου.

Γιατί όμως τα ποσοστά του καρκίνου στην Ελλάδα καλπάζουν, ενώ στις άλλες ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης πέφτουν; χιλιάδες άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους, γιατί είναι η νόσος των ανθρώπων αυτών που καπνίζουν, πίνουν και δεν γυμνάζονται. Εξαιτίας της κρίσης έχουν χάσει την αξιοπρέπεια τους και είτε αδιαφορούν, είτε δεν έχουν κουράγιο να προσπελάσουν τα εμπόδια για να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες υγείας.

Το ταξίδι του καρκινοπαθούς είναι σκληρό και μοναχικό αλλά ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος. Πώς αντιδράς όμως όταν χτυπά την πόρτα σου; όταν έχεις όλο το μέλλον μπροστά και την ζωή να συνεχίζεται; καρκίνος ….. μια λέξη του γιατρού που μπορεί να αναθεωρήσει ότι έχεις πετύχει έως τώρα…κλαις, θυμώνεις, εξοργίζεσαι, δεν είσαι πια εσύ αλλά ένας άλλος που έχασε τον χρόνο να ζήσει.

Η ασθένεια αυτή δεν διακρίνει φύλο, ηλικία, πλούσιους, φτωχούς, μπορεί να εμφανιστεί στον καθένα μας, απαιτεί δύναμη και την στήριξη της οικογένειας, των φίλων και των συγγενών. Επιβάλλεται όμως η συμπαράσταση της κοινωνίας και της πολιτείας, σε μια συμμαχία για την στήριξη των ανθρώπων που νοσούν, διότι ο καρκίνος δεν είναι μόνον ιατρικό αλλά και κοινωνικό πρόβλημα.

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να χάσει ο ασθενής την ελπίδα και την θέληση για ζωή, ο καρκίνος είναι ένας σταθμός, δεν είναι ολόκληρη η ζωή. Η ψυχολογία όλο αυτό το διάστημα διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο γιατί ο καρκίνος είναι ένα εμπόδιο, που πρέπει να ξεπεραστεί για να κάνουμε το επόμενο βήμα.

Κρίνεται λοιπόν αναγκαίο να υπάρχει σε κάθε χώρα ένα εθνικό πρόγραμμα για τον καρκίνο που θα δίνει έμφαση στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, ώστε να μπορεί η νόσος να θεραπευτεί, αλλά και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πασχόντων.

Ποια είναι όμως η πραγματική αλήθεια για την απίστευτη έξαρση του καρκίνου;

Πράγματι ο ισχυρότερος μοχλός είναι η έγκαιρη ανίχνευση της νόσου, σημαντικό ρόλο έχει και ο ιδιωτικός τομέας αλλά και τα όρια του δημοσίου τομέα πρέπει να αυξηθούν, ώστε οι ασθενείς να έχουν επιλογές. Επίσης καλύτερη ογκολογία δεν μπορείς να προσφέρεις αν δεν είσαι σωστά εκπαιδευμένος για την καταπολέμηση του.

Τι μας κρύβουν όμως επιστήμονες και αρμόδιοι φορείς;

Ζούμε σε μια χώρα του ήλιου και του άπλετου φωτός, αλλά ένας στους δύο Έλληνες πάσχει από έλλειψη βιταμίνης D, λόγω της ανεξήγητα μειωμένης για την χώρα μας ηλιοφάνειας. Η ηλιόλουστη Ελλάδα ανήκει στο παρελθόν από τότε που ξεκίνησαν να μολύνουν την ατμόσφαιρα με αεροψεκασμούς, με αποτέλεσμα να μην φτάνει η ηλιακή ακτινοβολία στους ανθρώπους, η οποία είναι απαραίτητη για όλους τους ζωντανούς οργανισμούς.

Καθημερινά σχεδόν δεν μπορείς πλέον να βλέπεις τον ουρανό από την σκόνη και τους ψεκασμούς, όλα τα δέντρα υποφέρουν και αυτό είναι ολοφάνερο από τα φύλλα που είναι γεμάτα αρρώστιες και βλαβερά έντομα.

Κοπιάζεις να φροντίζεις τα φυτά σου και στο τέλος όλα είναι άρρωστα και τίποτα πλέον δεν σώζεται ούτε δίνει καρπό αν δεν ραντισεις με τα δηλητήρια φυτοφάρμακα που είναι προϊόντα της αποστασίας.

Καλλιεργείς ντόπιους σπόρους, γιατί γνωρίζεις πως αυτό είναι το ορθό και το λογικό αλλά κάθε χρόνο ο σπόρος είναι όλο και περισσότερο αδύναμος από τους ψεκασμούς και τελικά αντικαθίσταται από υβρίδιο.

Μας μιλούν πως τα αντηλιακά παρέχουν προστασία τάχα…. από τον ήλιο μας, χωρίς να μας φανερώνουν ότι αυτά από μονά τους είναι καρκινογόνα.

Η προώθηση τροφίμων σε έτοιμα πακέτα τα οποία είναι γεμάτα συντηρητικά και χημικές ουσίες, απομακρύνει την παράγωγη της τροφής μας από τα παλαιά ελληνικά παραδοσιακά πρότυπα και ακολουθεί τα ευρωπαϊκά. Έτσι η ποιότητα πέφτει, η τροφή δηλητηριάζεται, με αποτέλεσμα τα οικονομικά συμφέροντα και η μείωση του πληθυσμού να κυριαρχούν στην ατζέντα της ελίτ.

Οι θάνατοι από καρκίνο συμβαίνει κυρίως σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα όπου οι άνθρωποι έχουν κακής ποιότητας τροφή, υποβαθμισμένο περιβάλλον, εξουθενωτική εργασία και έλλειψη περίθαλψης.

Ανεξέλεγκτα και επιθετικά έχει μπει στην ζωή μας και η ηλεκτρομαγνητική μόλυνση, η ανάπτυξη στην κινητή τηλεφωνία, στην ψηφιακή τηλεόραση και αργότερα θα εμφανιστούν οι «έξυπνοι μετρητές», πόσο όλα αυτά μαζί επιβαρύνουν την ζωή και την υγεία μας; σύντομα θα το βιώσουμε!!

Τι είδους λοιπόν κόσμο κληρονομούμε στους απογόνους μας; ένα κόσμο βρώμικο, μολυσμένο, άρρωστο…

Η δημιουργία έφτιαξε το χώμα να είναι καθαρό, γόνιμο και έφορο για να βοηθά στην ανάπτυξη των φυτών, έφτιαξε το νερό καθαρό και ενεργοποιημένο να ποτίζει τα φυτά, ο ήλιος, ο αέρας ευνοούσαν τις καλλιέργειες και οι σπόροι είχαν όλη την δύναμη και την ευλογία της δημιουργίας.

Η αποστασία όμως κάνει τα πάντα για να σου κλέψει και να σου καταστρέψει ο, τι προσπαθείς να δημιουργήσεις, κατάφερε να μολύνει τα πάντα νερό, αέρα, χώμα και να μεταλλάξει το σπόρο φτιάχνοντας υβρίδια.

Θα ρωτήσει ο καθένας πως να αντιδράσει και τι μπορεί να κάνει. Όλοι μπορούμε να κάνουμε τα ακατόρθωτα την επόμενη μέρα στην Ελλήνων Πολιτεία.

Θα ψηφιστούν νομοί που θα απαγορεύσουν ό, τι υβριδικό πωλείται και φυτεύεται, θα αντιμετωπίζεται η κάθε ασθένεια με τρόπο όσο πιο φυσικό γίνεται ώσπου να εξαλειφθεί τελείως.

Θα σταματήσουν να πετούν στον ουρανό μας αεροπλάνα που δεν μεταφέρουν επιβάτες αλλά χημικά για ψέκασμα. Το νερό θα γίνει καθαρό και το περιβάλλον μας θα γλυτώσει από την μόλυνση.

Ποιος δεν το θέλει αυτό; ποιος δεν θέλει να σταματήσει η αποστασία και να εξαφανιστεί από τον πλανήτη μας;

Ας το δοκιμάσουμε όλοι μαζί και να δούμε τα αποτελέσματα του.

Η Ελλήνων Πολιτεία με τα Ελλάνια Αξιακά της πρωτόκολλα, θα ξαναβάλουν όλον τον πλανήτη σε επανεκκίνηση και όλα θα καθαριστούν και θα ξεκινήσουν από την αρχή!!

Η υγεία είναι υποχρέωση για δωρεάν παροχή της πολιτείας προς τους πολίτες της και πρωταρχικός τομέας για την Ελλήνων Πολιτεία!!

»ΔΑΕΙΡΑ»

Πηγη:

https://esypeloponnisou.wordpress.com/2023


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια