ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Τα έντομα ως “gourmet” στο πιάτο μας

 




Αναμένοντας, οι ανθρώπινες κοινωνίες, λύσεις για την διαφαινόμενη επισιτιστική – διατροφική κρίση και τον υποσιτισμό του πλανήτη, η “νεοταξική ελιτ” κατέληξε στην ευρηματική λύση να εγκρίνει και να επιβάλει την εισαγωγή στην τροφή μας προνυμφών, αλευροσκώληκων, ακρίδων και γρύλων, “αναβαθμίζοντας” τις διατροφικές μας συνήθειες, με πρόσχημα τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, την περιβαλλοντική κρίση, την αύξηση πληθυσμού και την μείωση της γεωργικής παραγωγής λόγω του Ρωσο-Ουκρανικού πολέμου και των κυρώσεων που επέβαλαν.

Επιτακτική ανάγκη για την επιβίωση των πληθυσμών, ως έσχατη λύση, ο «οικιακός γρύλος», ο «κίτρινος αλευροσκώληκας» και οι ακρίδες .
Αυτοι οι τρεις τύποι εντόμων που έχουν εγκριθεί κατατάσσονται στην κατηγορία “καινοφανή τρόφιμα”.

[Ως «καινοφανές τρόφιμο» (Novel Food) θεωρείται το καινοτόμο τρόφιμο που δεν είχε καταναλωθεί σε σημαντικό βαθμό στην ΕΕ πριν από τις 15 Μαΐου 1997, όταν τέθηκε σε ισχύ ο πρώτος κανονισμός. Προβλέπει την σωστή ισορροπία μεταξύ καινοτομίας και ασφάλειας.
Αφορά τρόφιμα “διαφορετικά” όπως τα έντομα, τα φύκια, νέες φυτικές πρωτεΐνες ή παραδοσιακά τρόφιμα από τρίτες χώρες.]

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2023/58 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 5ης Ιανουαρίου 2023 για την έγκριση της διάθεσης στην αγορά προνυμφών Alphitobius diaperinus (μικρός αλευροσκώληκας) κατεψυγμένων, αποξηραμένων, σε μορφή πολτού και σε μορφή σκόνης ως νέου τροφίμου και για την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) 2017/2470

Στο άκουσμα και μόνο μας καταλαμβάνει το αίσθημα της αηδίας διότι είναι ασύμβατο με την ανθρώπινη φυσιολογία μας.
Παρόλα αυτά ακάθεκτοι συνεχίζουν να επενδύουν και να χρηματοδοτούν την έρευνα αρχικά ως ζωοτροφή και στην χρήση λιπασμάτων, στην συνέχεια τους “άνοιξε η όρεξη” και έλαβαν την πρωτοβουλία να επιφέρουν ριζική αλλαγή στις διατροφικές μας συνήθειες.
Κατά την δική τους “επιστημονική” άποψη »Αυτό που εμείς ονομάζουμε απόρριμμα, στη φύση είναι τροφή για το επόμενο κομμάτι της τροφικής αλυσίδας», σύμφωνη άποψη έχει και η  Διεθνής Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας.

Πάνω από μισό αιώνα οι άνθρωποι στον πλανήτη έχουν επιδοθεί σε κυνήγι μαγισσών ως προς την εξόντωση  κάθε τύπου και είδους εντόμων χωρίς καμία διάκριση ανάμεσα σε ωφέλιμα και βλαβερά κάνοντας αλόγιστη χρήση εντομοκτόνων (κάμπιες, ακρίδες, γεωσκώληκες, κατσαρίδες) με την “ευγενή χορηγία” των πολυεθνικών που εν τω μεταξύ θησαύριζαν, για το καλό της υγείας και της γεωργικής παραγωγής.
Τί μεσολάβησε στο μεσοδιάστημα κι αντί να απαλλαγούμε, αυτά βρέθηκαν ως »gourmet” στο πιάτο μας; είναι άξιο απορίας.
Από τι ακριβώς είπαμε έχουν αρχίσει όλες οι τελευταίες επιδημίες; Και υπό ποιές διατροφικές συνήθειες;
Από όσο γνωρίζουμε μέχρι τώρα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία γιά τους υγειονομικούς ελέγχους στις επιχειρήσεις τροφίμων, ήταν λόγος αδρών προστίμων μέχρι και κλείσιμο των επιχειρήσεων.

Οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών είναι υποχρεωμένοι να εξασφαλίζουν ότι οι επιχειρήσεις τους πληρούν τις σχετικές απαιτήσεις υγιεινής όπως καθορίζονται στον Ε.Κ 852/2004, σε όλα τα στάδια παρασκευής, μεταποίησης, συσκευασίας, αποθήκευσης, μεταφοράς, διανομής, διακίνησης και προσφοράς προς πώληση ή διάθεσης αυτών με ή και ταυτόχρονη παροχή υπηρεσιών.

Οι ως άνω υπεύθυνοι θα πρέπει να διασφαλίζουν την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων που παράγουν ή διαχειρίζονται. Οι απαιτήσεις υγιεινής έχουν σχέση με τις κτιριακές εγκαταστάσεις της επιχείρησης, τον εξοπλισμό που χρησιμοποιεί, την υγιεινή και την εκπαίδευση του προσωπικού, τα προγράμματα καθαρισμού – απολύμανσης και απεντόμωσης – μυοκτονίας αλλά και με τις διαδικασίες που ακολουθεί η επιχείρηση ανάλογα με τη φύση και το μέγεθος της δραστηριότητας της.

Γεγονός και πραγματικότητα είναι ότι εδώ και χρόνια τα έχουν εντάξει στην τροφική μας αλυσίδα και τρώμε έντομα χωρίς να το γνωρίζουμε (καρμίνιο Ε120), μας τα πλασάρουν συγκεκαλυμμένα με διαφορετική σύσταση ποντάροντας στην άγνοιά μας.
Απλά τώρα κατοχυρώνουν, εξασφαλίζουν και το νομικό πλαίσιο και μας το επιβάλλουν ως »εκτελεστικό κανονισμό» στην “πολιτισμένη Ευρώπη”.

»οι καταναλωτές μπορούν να είναι ήσυχοι ότι, όταν τα προϊόντα αυτά εμφανιστούν στα ράφια των καταστημάτων, θα φέρουν σαφή επισήμανση που θα ενημερώνει επακριβώς τους καταναλωτές για το ακριβές περιεχόμενο των αγορών τους. Η ΕΕ είναι απόλυτα προσηλωμένη στην αρχή της διαφάνειας.»

Αναφέρεται στους καταναλωτές, ξέχασαν τον άνθρωπο!!!
Ως καταναλωτές και άνθρωποι πόσο αληθινά ήσυχοι μπορούμε να είμαστε;
Με τα χιλιάδες δηλητήρια που προσθέτουν στην τροφή μας;  φθόριο, ασπαρτάμη, ενισχυτικά γεύσης, εντομοκτόνα, διοξίνες, γενετικά μεταλλαγμένα, ορμόνες, αντιβιοτικά….

περισσότερη γεύση σκανδάλων ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ – Google Search

Πόσο μπορούμε να τους εμπιστευόμαστε;

Αναρίθμητα διατροφικά σκάνδαλα στην »πολιτισμένη Ευρώπη»

  • Το 2000 η Ευρώπη σοκάρεται από την νόσο των «τρελών αγελάδων» 
  • Το 1999 κοτόπουλα και αυγά στο Βέλγιο μολύνθηκαν με διοξίνες μέσω των ζωοτροφών
  • Το 2004, διοξίνες ανιχνεύονται σε γαλακτοκομικά από την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γερμανία και πάλι λόγω μολυσμένης ζωοτροφής, το 2005 σε χοιρινό κρέας από την Ολλανδία, 
  • το 2008 σε χοιρινό κρέας στην Ιρλανδία η οποία αναγκάστηκε να καταστρέψει χιλιάδες τόνους,
  • Το 2010-2011 πάνω από τέσσερις χιλιάδες φάρμες εκτροφής χοίρων και πουλερικών έκλεισαν στην Γερμανία αφού βρέθηκαν και εκεί υψηλά ποσοστά διοξίνης στις ζωοτροφές.
  • Το καλοκαίρι του ίδιου έτους, ο ΕΦΕΤ προχώρησε σε κατάσχεση ποσότητας περίπου δύο χιλιάδων κιλών κατεψυγμένων προϊόντων κιμά από βοδινό κρέας προέλευσης Γερμανίας, στα οποία ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο E.coli 0517
  • Τον Μάιο του 2011 έντεκα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στη Γερμανία από γαστρεντερίτιδα, η οποία προκλήθηκε από κατανάλωση αγγουριών μολυσμένων με το βακτήριο E.coli 0104

Φαινομενικά, ενώ δείχνουν ότι προάγουν τον πολιτισμό, απειλούν την ίδια μας την επιβίωση.
Αφού πρώτα μας έπεισαν ότι ευθυνόμαστε για την περιβαντολογική κρίση, επιστρατεύουν τα φερέφωνα τους για να τα προωθήσουν (ΜΜΕ – σελέμπριτις – μαρκετίστες chef) πείθοντας μας για το πόσο αναγκαίο και γόνιμο είναι να είμαστε ευέλικτοι και ανοιχτοί διευρύνοντας τους γευστικούς μας ορίζοντες αντιμετωπίζοντας το ως αναγκαίο διεθνές τρόφιμο, για το καλό της υγείας μας και τη σωτηρία του πλανήτη.
Αναζητώντας δε τα αίτια της αποστροφής μας στην ιδέα της εντομοφαγίας, προκειμένου να την κατανοήσουν και να την αναστρέψουν, βρήκαν ως ύπουλη λύση να τα εισάγουν επιβάλλοντας τα υπό μορφή σκόνης σε άλευρα και τρόφιμα που είδη αποτελούν μέρος της διατροφής μας, μεταβάλλοντας τις διατροφικές μας προτιμήσεις και γιατί όχι και εμάς τους ίδιους.
Μέσα στην δίνη της συνεχούς πίεσης από όλα τα μέτωπα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε οικονομική εξαθλίωση, εγκλεισμός, πανδημία, εμβολιασμούς, πολέμους, πόσοι από μας θα προσέχουμε τους άγνωστους κωδικούς και τις χημικές ονομασίες που θα εντάξουν στην τροφή μας.
Μην λαμβάνοντας υπόψη το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης και της επιλογής που μπορούμε να έχουμε ως άνθρωποι, υποβιβάζοντας μας σε παθητικούς, κατευθυνόμενους, χειραγωγήσιμους, άκριτους, απληροφόρητους καταναλωτές.

Πέρα από κάθε λογική το άδικο που παράγουν εις βάρος του ανθρώπινου γένους.

Κάθε νοήμων άνθρωπος αντιλαμβάνεται την ολική κατάπτωση που μας οδηγούν παρανοϊκά μυαλά άρρωστα από έπαρση, απληστία, μισαλλοδοξία, στερώντας την αφθονία από τον άνθρωπο σπέρνοντας διχόνοια και φθόνο υποβιβάζοντας τον σε ζώο.
Όλοι εμείς οι άνθρωποι ενωμένοι έχουμε την ευκαιρία να αποκαταστήσουμε, και να επανορθώσουμε οποιαδήποτε μόλυνση, βλάβη που συμβαίνει στο δημιουργικό μας περιβάλλον και στους εαυτούς μας. 
Να απαξιώσουμε οτιδήποτε δεν είναι στην φυσιολογία μας ορθό, πρέπον, αληθινό, απόλυτο και δίκαιο.

Μόνο και μόνο τότε θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε την ολική κατάπτωση που μας οδηγούν οι χάονες, μπαίνοντας σε μια ανελικτική πορεία με λογική αρετή δικαιοσύνη αλήθεια δημιουργώντας πολιτείες που προάγουν πολιτισμό!!!
Σε έναν πλανήτη συνεχώς κλυδωνιζόμενο μόνο η ελληνικότητα και η ελληνική σκέψη μπορεί να επιφέρει την ισορροπία.
Μπορούμε όλοι μαζί να οραματιστούμε μια πολιτεία που να διέπεται από το δίκαιο με σεβασμό στην ελευθερία της ανθρώπινης φυσιολογίας μας.
Σε αυτήν την πολιτεία να απαγορεύεται η χρήση γενετικά τροποποιημένων σπόρων (μεταλλαγμένα, υβρίδια),  οι καλλιέργειες να γίνονται μόνο με παραδοσιακούς ελληνικούς σπόρους και φυσικούς τρόπους, το τελικό προϊόν να είναι πραγματικά βιολογικό και η άρδευση των καλλιεργειών  να γίνεται με καθαρό νερό χωρίς δηλητήρια τοξίνες φθόριο, να αναγνωρίσουμε όλα τα φυτά της ελληνικής χλωρίδας και των παραγώγων τους π.χ έλαια (θεραπευτικά, καλλωπιστικά)
Τα ίδια να ισχύουν και για την κτηνοτροφία, αμιγώς με ζώα της ελληνικής πανίδας και σε φυσικό περιβάλλον που η εκτροφή τους θα γίνεται με οικολογικές ζωοτροφές χωρίς αυξητικά συμπληρώματα  και ορμόνες.
Εξίσου υψηλών προδιαγραφών να είναι το τελικό προϊόν αλιείας και υδατοκαλλιέργειας. 
Να ξαναγίνει η Ελλάδα πρότυπο φυσικής αναπτυξης σε όλους τους τομείς ώστε να την μιμηθούν και οι υπόλοιπες χώρες και να μπορέσουμε να »καθαρίσουμε το πιάτο μας».

Αυτή η πολιτεία είναι ήδη σχεδιασμένη και  περιμένει και την δική σου συμμετοχή στο όραμα και στην πράξη,
Όλοι μαζί μπορούμε αλλιώς όλοι μαζί θα χαθούμε

‘’ ΩΡΑ ΤΟΥ ΝΟΥ 

Πηγή:

https://esypeloponnisou.wordpress.com/2023/02/18/bugs-gourmet/



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια